Председателят на Борда на директорите на най-голямата австралийска авиокомпания  Qantas

...
Председателят на Борда на директорите на най-голямата австралийска авиокомпания  Qantas
Коментари Харесай

Шефът на най-голямата авиокомпания на Австралия напуска поста си - заради репутационни загуби

Председателят на Борда на шефовете на най-голямата австралийска авиокомпания  Qantas Airways Ричард Гойдър, ще подаде оставка на фона на репутационните загуби на самолетната компания, оповестява MarketWatch.

Освен Гойдър, Борда на шефовете ще изоставен Жаклин Хей и Максин Бренер, които са в ръководството на авиокомпанята от към 10 години. Гойдър ще напусне управителния пост в края на годината, а Хей и Бренер - в края на финансовата година, т.е. през февруари.

Преди това Qantas разгласи прекратяването на присъединяване в работата на Борда на шефовете на Майкъл Л`Естранж, който ще подаде публично оставка на събранието на акционерите през ноември.

Промените в управителния личен състав на Qantas се дължат на репутационните загуби, които компанията претърпя в последно време, се споделя в изказване на самолетната компания.

През август Австралийската комисия по въпросите на конкуренцията и отбрана на потребителите заведе иск против самолетната компания във Федералния съд за повече от 250 милиона австралийски $ (160,4 милиона долара), поради продажбата от авиопревозвача на няколко хиляди билета за към този момент анулирани полети.

През септември, при друго правосъдно дело, Върховният съд на Австралия постанови за нелегално уволнението на 1700 чиновници на Qantas през 2020 година.

Средната продлжителност на мандата на новите членове на Борда на Qantas ще бъде три години. Процесът по назначението им ще стартира през идващите месеци.

От началото на 2023 година до момента пазарната капитализация на Qantas се е намалила с 16,3%, а борсовият показателят S&P/ASX 200 се е повишил с 0,7% за същия интервал.
 Австралийската самолетна компания Qantas Airways предвижда компликации поради дефицит на аварийни елементи
Най-големият авиопревозвач на Австралия предвижда компликации поради дефицит на аварийни елементи

Кога ще се възстановяват веригите за доставки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР